Griet met shiitake

4

Hak de sjalotten fijn.
Snijd de steeltjes van de paddenstoelen en versnijd de shiitakes in fijne plakjes.
Boter een grote platte ovenschotel in waarin de vis ruim past.
Bestrooi de bodem rijkelijk met fijngehakte sjalot.

Schraap de schubben van de vis met de achterzijde van een mes.
Was daarna de griet.
Leg de vis op zijn geheel in de schotel, met het donkere vel naar boven.
Peper en zout de vis.
Overgiet de vis met visfumet of mosselsap en witte wijn.
Strooi de paddenstoelen kriskras op en naast de vis.
Beleg de vis met klontjes boter. 

Laat de schotel bovenop het fornuis zo vlug mogelijk aan de kook komen.
Schuif de griet dan onmiddellijk in de oven die staat afgesteld op 240°C.
Laat 20 minuten garen.
Haal de vis uit de oven en bestrooi met fijngehakte peterselie.

Serveer.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.