Griet met asperges

4

Snijd de kopjes (5 cm) van de geschilde aspergestengels en houd apart.  Versnijd de asperges in kleine blokjes of schijfjes. Giet de room in een pot en voeg de aspergestukken toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen onder deksel.

Verwijder het deksel en laat inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.  Stoom de grietfilets samen met de aspergekoppen gedurende een 10-tal minuten in de stoompot of -oven.

Schep de griet op de borden.

Laat een klontje boter smelten in de saus. Kruid naar smaalk met peper, zout en muskaatnoot. 

Overgiet de vis met de saus, leg er de aspergepunten bij en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.