Gratin van aardappel, wortel en courgette en Oud Brugge

Schil de aardappelen en snij in plakjes van enkele mm dik. Doe hetzelfde met de wortels en courgette.

Bak de courgetteplakjes kort in olijfolie.

Pers de knoflook en meng met room en melk. Breng op smaak met komijn, peper en zout.

Vet een ovenschotel in met de resterende olijfolie. Leg er achtereenvolgens plakjes aardappel, courgette en wortel in. Kruid elke laag met zout, overgiet met het melk-roommengsel en strooi er de kaas over.

Gaar gedurende 45 min. à 60 min. in een voorverwarmde oven op 160°C. De gratin is klaar wanneer je er zonder weestand met een keukennaald in kan prikken. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.