Gnocchi met spek, erwtjes en champignons

Broodje kaas
4
45
  • 800 gram aardappelen
  • 2 grote scharreleieren
  • 400 gram bloem
  • 1 sjalot
  • 250 gram champignons
  • 250 gram erwten
  • 100 gram spek
  • 300 gram room
  • een halve citroen
  • bieslook
  • Parmezaankaas
  • peper en zout
Doe er op het einde schijfjes radijs bij voor een frisse smaak.

Gnocchi’s

Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en stamp ze daarna tot puree.
Als de puree afgekoeld is, doe je er de bloem en de eieren bij. Meng dit met je handen goed door elkaar tot een deeg.

Strooi wat bloem op het werkvlak en leg het deeg erop. Maak een vierkant van ongeveer 1,5 cm dik.
Snij dit vierkant in repen van 1,5 cm breed. Rol de repen tussen je handen tot je lange dunne worstjes krijgt van dezelfde dikte.
Snij de worstjes in stukken van dezelfde grootte zodat ze gelijktijdig gaar zijn.

Kook de gnocchi in een pot met water tot ze gaar zijn. Als de gnocchi’s boven komen drijven, zijn ze gaar. Giet ze daarna af.

Saus

Pel de sjalot en hak ze in fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in fijne plakjes.

Doe de spek in een pan en stoof het aan. Je hoeft geen boter te gebruiken, want het spek geeft zelf vet af.
Doe de fijn gehakte sjalot en de champignons bij het spek in de pan.
Als het spek, de champignons en de sjalot goed gebakken zijn, doe je er de room en het sap van een halve citroen bij.
Roer alles samen en doe er ten slotte nog de erwten bij. Kruid alles goed af met peper en zout en laat het koken totdat de erwten gaar zijn.

Doe de gnocchi in de borden en giet er het sausje over. Werk af met wat bieslook en Parmezaankaas.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.