Gnocchi met kastanjechampignons en kalfsmignonette

4
30
  • 4 kalfsmignonettes van 120 g per stuk
  • 500 g kastanjechampignons
  • 600 g bloemige aardappelen, geschild
  • 200 g bloem
  • Geraspte oude kaas
  • 1 teen look
  • Verse rozemarijn
  • Verse dragon
  • 1 pakje rucola sla
  • Zout
  • Versgemalen peper

Stoom de aardappelen gaar.
Prak ze en roer hier de bloem, zout, versgemalen peper en flink wat gemalen kaas naar smaak door.
Breng het aardappelbeslag over in een spuitzak met brede mond.
Bestrooi een plaat met bloem en spuit lange repen van het beslag.
Snijd die vervolgens tot stukjes ongeveer zo groot als een duimnagel.
Maak kleine inkervingen in de gnocchi voor een mooier resultaat.
Zet nog even in de koelkast om ze makkelijker van de plaat te krijgen voor het koken.

Breng in een kookpot water met wat zout aan de kook.
Kook hierin de gnocchi.
Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar.
Giet ze daarna af.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukken.
Marineer de mignonettes met olijfolie, fijngesneden look en rozemarijn.
Kruid dit met zout en versgemalen peper.
Verwarm olijfolie in een pan en schroei het vlees aan beide zijden dicht.
Zet dan het vuur laag om rustig verder te garen voor een sappiger resultaat.
Laat het vlees 5 minuten rusten voor het serveren.

Bak intussen de paddenstoelen kort aan in hete olie, doe er de gnocchi bij en kruid met peper, zout, geperste look en geplukte dragonblaadjes.
Strooi er flink wat gemalen kaas over en bak nog even verder.
Haal de pan van het vuur en werk af met gesneden rucola.

Snijd het vlees in plakken en serveer met de gnocchi en de paddenstoelen.


 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.