Gingerbread

Broodje kaas
4
60

Kruidenmengsel

  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • een halve eetlepel nootmuskaat

andere ingrediënten

  • 550 gram bloem
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram honing
  • 2 eieren
  • snuifje zout

Versiering – glazuur

  • 450 gram bloemsuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel citroensap
  • eetbare kleurvloeistof
Het kruidenmengsel kan je ook verkrijgen bij de bakker.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de bloem, het gemberpoeder, het kaneel en de nootmuskaat in een kom.

Doe de bruine basterdsuiker, de boter en de honing in een andere kom en mix alles tot een bleek romig mengsel.

Meng één eierdooier met één volledig ei en klop los. Giet dit geleidelijk aan bij het bleek romig mengsel terwijl je blijft roeren.
Voeg er daarna het bloemmengsel en een snuifje zout  geleidelijk bij. Spatel alles goed om. Kneed op het einde het hele mengsel nog eens met je handen.
Verdeel het deeg in twee stukken en maak hier twee ballen mee. Duw de ballen plat tot twee ronde schijven. Leg deze schijven 10 minuten in de diepvriezer.

Haal de schijven uit de diepvriezer. Bedek je werkblad met bakpapier. Leg hier een schijf deeg op en bedek het opnieuw met bakpapier. Rol met een deegroller de schijf tot een dikte van ongeveer 3 mm.
Haal het bovenste bakpapier van het deeg en maak koekjes met een uitsteekvorm. Doe hetzelfde met de andere schijf.

Leg de vormpjes op bakpapier op een bakplaat en steek ze in een oven van 170 graden tot ze opgezwollen en goudbruin zijn. Dit duurt 15 à 20 minuten.

Maak ondertussen het glazuur. Meng hiervoor 2 eiwitten met het citroensap en 1 eetlepel bloemsuiker in een kom. Meng met een vork. Voeg er nu de rest van het bloemsuiker beetje bij beetje bij terwijl je blijft mengen.
Doe er een druppeltje eetbare kleurstof bij en roer goed. Laat het glazuur even in de koelkast opstijven met een plastic folie erover.

Wanneer de koekjes klaar zijn, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Haal het glazuur terug uit de koelkast en schep het over in een spuitzak. Versier de gingerbreadmannetjes ermee.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.