Gewokte rundreepjes met Parijse champignons en basmatirijst

4
(15) 35
  • 600 g rundreepjes
  • 1 dl sesamolie
  • 250 g champignons
  • 2 lente-uitjes
  • 1 knoflookteentje
  • 1 koffielepel gehakte gember
  • 1 eetlepel gesnipperde dragon
  • 1 chili-pepertje
  • 1 dl lichte kalfsjus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 120 g basmatirijst
  • peper en zout
     

Snijd de champignons in fijne plakjes. Snipper de lente-uitjes en hak de knoflook en het pepertje
fijn. Kook ondertussen de basmatirijst gaar in 2,5 dl licht gezouten water.

Verhit de olie in een wok en schroei het vlees kort aan, bij voorkeur 2 keer (slechts de helft van het vlees in de wok bakken enapart houden. Daarna de andere helft bakken). Voeg een snuifje zout toe.

Haal het vlees daarna uit de pan en bak de ui, de knoflook, de champignons en de gember en het chilipepertje op een hoog vuur – voeg peper toe naar believen. Voeg het vlees, de kalfsjus en de sojasaus toe en roer om. Laat doorwarmen en snipper de dragonblaadjes over de wok.

Serveer de rijst afzonderlijk.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.