Gewokte runderreepjes met paprika

4

Op zoek naar een zomers gerecht dat in 1-2-3 klaar is? Zoek niet verder. Volg dit recept en geniet van gewokte runderreepjes met paprika en heerlijke woksaus.  

  • 600 g biefstuk
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels sherry of sake
  • 1 theelepel suiker
  • 1 chilipepertje, ontpit en fijngesneden
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 dl vleesbouillon
  • 1 theelepel maïszetmeel
  • bosje lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels koriander of peterselie, fijngesneden
  • peper en zout

Snijd de biefstuk in reepjes. Meng met de sojasaus, de gember, de knoflook, de sherry, de suiker en het chilipepertje. Laat 20 minuten marineren.

Haal de runderreepjes uit de marinade (bewaar deze voorlopig in de koelkast) en dep ze droog. Roerbak ze in de olie.

Schep ze dan uit de wok en hou ze warm. Roerbak nu de reepjes paprika. Voeg de bouillon toe en laat 2 minuten onder deksel verder stoven.

Roer het maïszetmeel door de marinade en giet bij de groenten.

Laat nog 1 minuut verder koken en voeg dan het vlees, de lente-uitjes en de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met rijst.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.