Gewokte aardappelblokjes met garnalen, selder en gember

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 20

Ingrediënten

  • 1 grote bloemige aardappel
  • 12 grote gamba’s
  • 1 stengel witte selder
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ dl kreeftenfond (kant-en-klaar)
  • ½ dl kokosmelk
  • ½ dl tomatensaus
  • ½ dl wokolie
  • 1 kl kerriepasta
  • 1 kl gehakte gember
  • een 10-tal korianderblaadjes 
  • peper en zout

Recept

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes, gaar in gezouten water en spoel onder koud water.

Pel de gamba’s en verwijder indien nodig het darmkanaal. Snijd de selder in blokjes en hak de sjalot en de knoflook fijn. Stoof de groenten in de helft van de olie.

Kook in een pannetje de kokosmelk, tomatensaus, kreeftenbouillon, kerriepasta en gember. Breng op smaak met peper en zout. Bak de gamba’s in de resterende olie in een ruime pan. Kruid met peper en zout.

Draai om, voeg de groenten toe en overgiet met de saus. Warm kort door en schik in warme borden. Werk af met de koriander.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.