Gewokte aardappelblokjes met garnalen, selder en gember

  • 1 grote bloemige aardappel
  • 12 grote gamba’s
  • 1 stengel witte selder
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ dl kreeftenfond (kant-en-klaar)
  • ½ dl kokosmelk
  • ½ dl tomatensaus
  • ½ dl wokolie
  • 1 kl kerriepasta
  • 1 kl gehakte gember
  • een 10-tal korianderblaadjes 
  • peper en zout

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes, gaar in gezouten water en spoel onder koud water.

Pel de gamba’s en verwijder indien nodig het darmkanaal. Snijd de selder in blokjes en hak de sjalot en de knoflook fijn. Stoof de groenten in de helft van de olie.

Kook in een pannetje de kokosmelk, tomatensaus, kreeftenbouillon, kerriepasta en gember. Breng op smaak met peper en zout. Bak de gamba’s in de resterende olie in een ruime pan. Kruid met peper en zout.

Draai om, voeg de groenten toe en overgiet met de saus. Warm kort door en schik in warme borden. Werk af met de koriander.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.