Gewokt varkenshaasje met pompoen en geparfumeerde rijst

4
40

Voor het vlees:

  • 600 g varkenshaasje, in blokjes gesneden
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 500 g pompoen, in reepjes
  • 4 el sojasaus
  • 50 g rietsuiker
  • 1 Spaans pepertje, ontpit en fijngesneden
  • 1 el geraspte gember
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 steranijs
  • 3 cl vissaus
  • 1 el vijfkruidenpoeder
  • 2 el oestersaus
  • 1 handje munt, fijngesneden
  • 1 handje basilicum, fijngesneden
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden

Voor de rijst:

  • 1 kopje witte rijst
  • zout
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • een stukje citroenschil
  • 1 klontje boter
  • peper
  • zout

Verhit de olie in de wok. Roerbak 2 à 3 minuten de uien en de pompoen. Zet het vuur lager en laat rustig garen. Schep de groenten uit de wok en houd ze apart. Doe de sojasaus, suiker, Spaanse peper, gember, vissaus, knoflook, steranijs, vijfkruidenpoeder en oestersaus in de wok en roerbak 3 à 4 minuten. Voeg nu het vlees toe en laat nog ± 4 minuten bakken tot het vlees gaar is. Haal van het vuur, voeg het pompoenmengsel toe en werk af met de munt, basilicum en lente-uitjes.

Kook de rijst 20 minuten in 2 kopjes licht gezouten water met de kaneel, steranijs en citroenschil. Roer niet en zet het deksel op de pot. Al het water moet opgeslorpt zijn. Verwijder de specerijen en breng op smaak met boter, peper en zout. Serveer bij het gewokt varkenshaasje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.