Gevulde varkenskoteletten met Hervekaas

4
  • 4 tamelijk dikke varkenskoteletten
  • 4 plakken pikante Hervekaas
  • 1 Herve-smeerkaasje
  • 1 scheut droge witte wijn
  • 100 g boter
  • 1 koffielepel vers ingelegde roze peper
  • vers gemalen peper, zout en nootmuskaat

Maak een diepe insnijding in de koteletten zodat er een soort enveloppe ontstaat. Vul met een plak pikante Hervekaas en prik dicht met een houten prikker. Laat de koteletten aan beide kanten mooi kleuren in de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, draai het vuur lager en laat de koteletten zacht gaar bakken. Neem uit de pan en houd warm.

Deglaceer de braadbodem van het vlees met een scheut witte wijn en laat daarin vervolgens het smeerkaasje smelten. Roer de roze peper erdoor.

Schik de koteletten op warme borden en overgiet met de saus. Serveer met gestoofd witloof en aardappelen naar keuze.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.