Ingrediënten
- 4 tamelijk dikke varkenskoteletten
- 4 plakken pikante Hervekaas
- 1 Herve-smeerkaasje
- 1 scheut droge witte wijn
- 100 g boter
- 1 koffielepel vers ingelegde roze peper
- vers gemalen peper, zout en nootmuskaat
Recept
Maak een diepe insnijding in de koteletten zodat er een soort enveloppe ontstaat. Vul met een plak pikante Hervekaas en prik dicht met een houten prikker.
Laat de koteletten aan beide kanten mooi kleuren in de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, draai het vuur lager en laat de koteletten zacht gaar bakken. Neem uit de pan en houd warm.
Deglaceer de braadbodem van het vlees met een scheut witte wijn en laat daarin vervolgens het smeerkaasje smelten. Roer de roze peper erdoor.
Schik de koteletten op warme borden en overgiet met de saus. Serveer met gestoofd witloof en aardappelen naar keuze.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.