Gevulde uien met kippengehakt en peertjes

Claudia Allemeersch
4
30
  • 4 grote witte uien
  • 2 kippenfilets
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • 40 g boter + 20 g boter
  • 1 dl cognac
  • 1 dl room
  • 1 peer Conference
  • snuifje nootmuskaat
  • 1 kl kardemom
  • 3 el paneermeel
  • 1 el suiker

Pel de uien. Laat ze op hun geheel. Laat ruim gezouten water koken en kook hierin de uien gedurende 10 minuten. Laat goed uitlekken en hol ze uit met een parisiennelepeltje. Bewaar de uitgeholde uien.

Verzamel het uitgehaald vruchtvlees van de uien in een blender samen met de in stukjes gesneden kippenfilet. Cutter tot een fijne massa. Doe alles in een kom en voeg achtereenvolgens toe: ei, peper en zout, cognac, room, muskaatnoot en kardemom.

Vul de uitgeholde uien met dit mengsel, schik ze in een braadslede, overstrooi ze met paneermeel en leg een klein klontje boter (verdeel in totaal 40 g boter) bovenop de uien en laat garen in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 minuten.

Was de peer en snijd er bolletjes uit met een parisiennelepeltje. De schil mag eraan blijven.

Smelt een klontje boter (20 g) in een pannetje en voeg er de bolletjes peer aan toe. Strooi er 1 el suiker over en laat karamelliseren.

Verdeel de uien over individuele porties en schik er wat peertjes bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.