Gevulde tomaten

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 45

Gevulde tomaten zijn een favoriet gerecht voor veel Belgische gezinnen, en terecht! Niets lekkerder dan gevulde tomaten in de oven op een wat koudere dag.

Ingrediënten

Recept

Snijd het kapje van de tomaat. Hol de tomaat uit met een koffielepel of een speciaal snijdend lepeltje. Zet ze omgekeerd en laat uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 tot 220°C. Smeer een ovenschaal in met boter.

Snipper de ui fijn en stoof aan in weinig boter. Meng het gehakt met een ui, fijngesneden peterselie en oregano. Voeg eventueel nog peper & zout toe.

Schep zoveel vleesgehakt in de tomaat tot ze boordevol gevuld is. Zet het kapje weer op de tomaat, zonder het groene kroontje en plaats de tomaat in de ovenschaal. Laat het gehakt 30 tot 45 minuten garen.

Doe de test met een houten prikker: steek hem tot in het hart van het vleesgehakt en haal hem eruit. Als er nog wat gehakt aanhangt laat je hem verder garen en als de houten pen er helemaal gaaf weer uitkomt mag je de oven uitschakelen.

Laat de gevulde tomaten nog even rusten in de oven.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.