Gevulde tomaat met taboulé

1
  • 1 koffielepel rozijnen
  • 60 g couscousgries
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 koffielepel citroensap
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 ansjovisfilet
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • enkele blaadjes munt

Laat de rozijnen weken in water.
Doe het gries in een kom en overgiet het met 3 eetlepels warm water.
Laat het 10 minuten wellen en roer het los met een vork.
Roer er dan de olijfolie en het citroensap door.

Pel één van de tomaten en ontpit ze, maar vang het tomatensap zo goed mogelijk op.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Voeg het tomatenvlees en het sap bij het griesmengsel.
Snijd een kapje van de andere tomaat en hol ze voorzichtig uit.

Voeg het sap bij het griesmengsel, net als de fijngesnipperde ui, de in stukjes gesneden ansjovis, de rozijnen, de peterselie en de gehakte muntblaadjes.
Vul de uitgeholde tomaat met de taboulé en schik ze op een bord.
Schep de rest van de taboulé erbij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.