Gevulde savooi met tomatensaus

4

Voor de savooi

  • 1 kleine savooi
  • 750 g gehakt
  • 4 eetlepels broodkruim
  • 2 eidooiers
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • peper en zout

Voor de tomatensaus

  • 1 liter gezeefde tomaten uit blik
  • 1 hele gepelde ui
  • 1 teentje look
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel oregano
     

Verwijder de buitenste bladeren van de kool.
Blancheer de hele kool 15 minuten in ruim kokend, licht gezouten water.
Laat de kool goed uitlekken en afkoelen.
Maak de blaadjes los.

Vermeng de overige ingrediënten.
Verpak telkens een lepel of twee gehakt in een blad kool.
Leg de pakketjes in een ovenschaal en schenk er 1 liter tomatensaus bij.
Leg op elk pakketje een nootje boter.
Zet 35 tot 40 minuten in de oven op 200°C.

Serveer met gekookte rijst.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.