Pannenkoeken zonder suiker kan je perfect opvullen met een hartige vulling. Deze gevulde pannenkoek met vis, courgette en vers fruit is een aanrader.
Ingrediënten
- 150 g zeewolffilet
- 150 g zalmfilet
- 150 g tongscharfilet
- 150 g gepelde Noordzeegarnalen
- 3 dl visfumet
- maïsmeel
- 1 mango
- 1 appel
- 1 peer
- 1 courgette
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 eetlepel gehakte kervel
- 8 niet-gesuikerde pannenkoeken
- peper en zout
Tip: gebruik seizoensfruit van bij ons. Houd pas gebakken pannenkoeken warm tussen 2 borden of warm ze kort op in de microgolfoven.
Recept
Snijd de verschillende visfilets in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm. Schil het fruit en de courgette en snijd in stukjes.
Breng de visblokjes op smaak met peper en zout en bak kort aan in gesmolten boter. Bak in een andere pan het fruit en de courgette.
Voeg de bijna gare visblokjes bij het fruit en de courgette, bevochtig met de visfumet en laat enkele minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Los wat maïsmeel op in 10 cl water, bind daarmee het kookvocht en voeg er dan de kruiden (peterselie en kervel) en de garnalen bij.
Vul de pannenkoeken met de bereiding en leg op voorverwarmde borden, overgiet met de saus en bestrooi met wat gehakte bieslook. Dien warm op.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.