
Gevulde krielaardappelen met varkenspoot en gekonfijte tomaten
Ingrediënten
- 2 kg varkenspoten
- 12 krielaardappelen
- 12 gekonfijte tomaten
- 2 versnipperde sjalotjes
- 20 g pijnboompitten (gegrild)
- 1 vitelotte (paarse aardappel)
- 50 cl kalfsjus
- 10 cl porto
- 4 takjes tijm
- 1 teentje knoflook
- 1/2 eetl gehakte platte peterselie
- 1/2 eetl gehakte bieslook
- klontje boter
- 25 g gezouten of gerookte spekblokjes
- 10 cl truffeljus en geraspte truffel in seizoen
- 100 g aardpeer
- 25 cl melk
- arachideolie
- peper en zout
Voor de bouillon:
Recept
Kook de gewassen, ongeschilde aardappelen in gezouten water. Snijd ze doormidden en hol ze uit met een lepeltje.
Verwijder al de beentjes en het vel van de varkenspoot. Hak het vlees in kleine stukjes.
Zet de rest van de sjalotjes aan in olijfolie. Voeg tijm toe. Blus met de porto, en laat goed koken.
Giet er vervolgens de kalfjus op. Werk de saus af met peper en zout en een klontje boter.
Kook de geschilde aardpeer in de melk en maak er puree van.
Schaaf wat fijne schijfjes van de geschilde paarse aardappel, was en droog ze goed. Frituur ze in arachideolie.
Bak de stukjes spek in een pan en droog ze gedurende een half uur in de oven die staat afgesteld op 120°C. Mix ze vervolgens fijn tot poeder.
Leg de uitgeholde aardappeltjes op het bord, vul ze met de varkenspoot en druppel er wat saus overheen.
Werk af met aardpeerpuree, takje tijm en wat spekpoeder, daarbovenop een schijfje gefrituurde paarse aardappel.
Leg naast een van de aardappelen een stuk gekonfijte tomaat.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.