Gevulde konijnenrug met paprika, artisjok en tomaat

4
  • 4 konijnenruggen, uitgebeend maar in zijn geheel gelaten (vragen aan de slager)
  • 8 gemarineerde tomaten, in reepjes gesneden
  • 6 stukjes gemarineerde gele paprika
  • 6 artisjokharten (bokaal), in 4 gesneden
  • peper en zout
  • enkele blaadjes salie (voor de afwerking)

Voor de salade

  • rode en gele kerstomaatjes, in 2 gesneden
  • enkele blaadjes basilicum, gescheurd
  • enkele blaadjes platte peterselie
  • olijfolie
  • Xérèsazijn

Voor het sausje

  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 el fijngesnipperde peterselie
     

Leg de ruggen open en vul met de tomaat, paprika en artisjok, kruid met peper en zout. Rol dicht en bind op met keukentouw. Leg in een ovenschaal, giet er een bodempje water bij en bak ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Draai regelmatig zodat de ruggen mooi kleuren. Neem uit, laat afkoelen, rol in folie en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Meng voor de salade de tomaatjes met basilicum en peterselie en hussel ze vlak voor serveren door wat olijfolie en Xérèsazijn.
Meng voor het sausje alle ingrediënten.
Serveer de rolletjes koud met de salade en de saus.

Ideaal om mee te nemen op picknick. Je kan er dan een broodje van maken: een kleine volkorenpistolet in 2 snijden, op de onderkant wat saus leggen, daarop enkele plakjes konijn, afwerken met wat salade en het broodje sluiten. Verpakken in folie en koel bewaren tot gebruik.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.