Gevulde komkommer met wortelen

4
  • 1,5 blik fijne jonge wortelen (265 g met vocht)
  • 1 grote komkommer
  • 3 sneden gekookte ham
  • 15 cl magere plattekaas
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • tomatencoulis
  • tuinkruiden naar keuze (bv. basilicum, peterselie, bieslook, …)
  • peper

Laat de wortelen uitlekken.
Mix de ham met de plattekaas en de bieslook.
Breng op smaak met peper en meng alles goed.
Zet opzij.

Was de komkommer.
Snijd de twee uiteinden ervan en verdeel de komkommer in drie stukken.
Verwijder met een mes voorzichtig het binnenste uit de cilinders tot 1 cm van de rand zonder de schil te beschadigen.
Zet de cilinders rechtop op een stuk aluminiumfolie.
Vul voorzichtig met de hammousse tot halverwege de cilinders.
Duw er vervolgens de wortelen in tot de mousse de bovenrand bereikt.
Wikkel elk stuk komkommer in aluminiumfolie en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Breng de tomatencoulis op smaak met tuinkruiden naar keuze.
Zet opzij.

Snijd de met ham en wortelen gevulde komkommerstukken in schijven van 1 cm en serveer met de tomatencoulis.
Voor een buffet kunt u dunnere schijfjes snijden en opdienen als canapés.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.