Gevulde kip met ham, wortel en spinazie
Kipfilet leent zich perfect om te vullen en op te rollen. Deze gevulde kip met ham, wortel en spinazie wordt zo een echte smaakbom.
Recept
Snijd de kipfilet door in de helft. Leg de halve kipfilet op een vel keukenfolie. Sla hem plat met een keukenplankje. Leg op elk lapje kipfilet een sneetje gekookte ham.
Snijd de uiteinden van de wortelen. Schil ze. Leg ze gedurende 5 minuten in kokend water.
Spoel de spinazie schoon. Dep droog. Bedek de plak ham met spinazie. Leg daarop een wortel. Rol de kipfilet op. Steek vast met een houten prikker.
Schroei de kipfilets dicht in hete geklaarde boter en laat rustig 20 minuten garen met het deksel op de pan. Verwijder de houten prikker en snijd de kipfilets in schijfjes. Serveer met aardappelpuree en seizoensgroenten.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.