Gevulde kalfsrolletjes op z'n Italiaans

1
  • 1 kalfslapje
  • 1 plakje gedroogde ham
  • 150 g champignons
  • ¼ aubergine
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 blaadjes salie
  • 2 tomaten
  • 1 takje tijm
  • 120 g volkorenpasta (farfalle, droog gewogen)
  • peper en zout

Klop het kalfslapje met een keukenhamer en leg er het plakje ham op.
Borstel de champignons fijn en hak ze fijn.
Snijd de aubergines in blokjes.
Cutter de champignons en de blokjes aubergine samen fijn tot een puree (gebruik het cutterhulpstuk van de mixer).
Meng de puree met het citroensap, peper en zout.

Leg de puree op het kalfslapje en rol het op.
Bind het vast met keukendraad. Verhit de olijfolie in een pan met een antiaanbaklaag.
Laat het vlees aan alle kanten kleuren.
Kruid met peper en zout en overgiet met 50 ml water.
Voeg de fijngehakte salie toe en laat afgedekt 40 minuten sudderen.

Pel en ontpit ondertussen de tomaten.
Snijd ze in stukjes en laat ze zonder vetstof inkoken tot een dikke brij met de tijm, peper en zout.
Kook de farfalle al dente.
Leg het kalfsrolletje op het bord.
Overgiet met enkele lepels van het stoofvocht.
Schep de farfalle in een hoopje naast het vlees en giet de tomatensaus over de pasta.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.