Gevulde hamburger met sla en lente-uitjes

Flandria
Partner
Number of persons
Aantal personen

1

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 20

Ingrediënten

Recept

Snipper de ui fijn en fruit ze glazig in de olie.

Scheid de dooier van het eiwit (gebruik het eiwit voor het nagerecht).

Meng het rundergehakt met de eierdooier, de gefruite ui, peper en zout.

Meng goed en maak van het mengsel een ronde, afgeplatte hamburger.

Pel en ontpit de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng deze met de maïskorrels.

Neem de hamburger in de hand en maak er met een eetlepel een brede gleuf in tot in het midden van het vlees.

Doe een beetje van het tomaat-maïsmengsel in de gleuf en duw de hamburger weer dicht.

Bak de hamburger zonder vetstof in een grillpan met antiaanbaklaag of op een tafelgrill (5 tot 6 minuten aan elke zijde). Houd hem warm.

Spoel de slabladeren en zwier ze droog in een slacentrifuge. Snijd ze in brede repen.

Maak de lente-uitjes schoon (behoud het loof) en snijd ze in rondjes.

Meng ze met de sla en de rest van het tomaat-maïsmengsel.

Snijd het pistoletbroodje open en strijk één zijde in met de tomatenketchup.

Leg er de hamburger op, sluit het broodje en dien op met de salade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.