Gevulde gehaktballen met kaas en pesto, groene gerstsalade en erwtenspread

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(40) 30

Maak een lekkere vulling met kaas en pesto, verstop het in het gehakt en bak de gevulde gehaktballen goudbruin. Gehaktballen maken was nog nooit zo leuk!

Ingrediënten

  • 800 g gemengd gehakt (runds-varken)
  • 120 g Le petit Lathuy-kaas
  • 4 el groene pesto
  • 1 rode ui
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de salade

  • 400 g erwtjes
  • 200 g fijne boontjes
  • 4 takjes basilicum
  • 4 takjes verse munt
  • 200 g gerst
  • 2 el olijfolie
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 2 lente-uitjes

Voor de erwtenspread met munt

  • 400 g erwten
  • 1,5 dl groentebouillon
  • ½ plantje verse munt
  • 1 el boter

Recept

Verwarm de oven voor op 170°C.

Pel de ui en de look, snipper fijn en bak glazig in wat olijfolie.

Hak de blaadjes van de tijm en rozemarijn fijn en roer ze onder de ui en look. Voeg toe aan het gehakt samen met het ei en 2 à 3 el paneermeel. Kneed goed en breng op smaak met peper en zout.

Rol vier grote ballen van het gehakt. Maak een kuiltje in elke bal en duw er een stukje kaas in. Lepel er wat groene pesto bij. Sluit de gehaktballen goed en haal door het resterende paneermeel.

Leg de ballen op een ovenplaat en bak de gehaktballen gaar in de hete oven gedurende 30 minuten.

Kook de gerst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

Maak ondertussen de erwtenspread met munt

Breng de groentebouillon aan de kook.
Kook de erwtjes samen met de muntblaadjes gaar in licht gezouten water, ongeveer 15 minuten. (zonder deksel, zo behoud je de mooie frisse groene kleur). Giet af en spoel onder koud water.

Mix de erwten fijn en giet er beetje bij beetje de warme groentenbouillon bij. Mix verder tot een dikke crème en roer er de boter onder. Breng op smaak met peper en zout, houd warm.

Maak de salade

Blancheer de erwtjes en boontjes in enkele minuten beetgaar, giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Maak een salade van de gerst, erwtjes, boontjes en groene kruiden. Snipper de lente-uitjes en strooi ze over de groene salade. Breng op smaak met peper, zout, zeste en sap van citroen en olijfolie.

Lepel een veeg erwtenspread met munt op ieders bord, schik er de salade bij en voeg de gehaktbal toe.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.