Gevulde auberginerolletjes met Manchego kaas

Varia
Voorgerecht
4
  • 3 (grote) aubergines
  • 2 sneetjes oud wit brood
  • 100 g amandelpoeder
  • 1 dl melk
  • 6 teentjes knoflook
  • 150 g Manchego-kaas
  • 1 dl milde olijfolie
  • peper en zout

Verkruimel het brood en laat dit even zwellen in de melk.
Knijp het uit en meng het met het amandelpoeder en de gepelde knoflook.
Verkruimel de kaas en voeg toe.
Kruid met peper en zout.

Snij de aubergines in de lengte in plakken van zo’n 3 mm dik.
Bestrijk met olie en gril ze 10 minuutjes in een hete oven.
Leg de plakjes even opzij op een rooster en laat afkoelen.
Verdeel de vulling over de aubergineplakken, rol ze strak op en maak ze vast met een tandenstoker.

Schik de rolletjes in een ovenschotel, besprenkel ze met een beetje olie en zet nog 15 minuutjes in een hete oven (210°C).

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.