Gevulde aardappel met wortel en quorn

4
  • 4 grote, bloemig aardappelen
  • 10 jonge wortelen
  • 1 sjalot
  • 200 g quorngehakt
  • 1/2 dl sesamolie
  • 50 g boter
  • 1 tl verse tijmtakjes
  • rasp van ¼ citroen
  • 1 el gesneden bieslook

Schrob de aardappelen schoon en kook ze gaar in gezouten water. Snij het dak eraf en maak ze leeg. Hou het aardappelpulp bij.

Schil de wortelen. Snij in schijfjes en kook al dente in gezouten water. Hak de sjalot fijn. Stoof in boter en voeg de aardappelpulp toe. Prak fijn en breng op smaak met peper en zout. Werk af met bieslook. 

Bak het quorngehakt in de heft van de olie. Warm de worteltjes op met de tijmtakjes en citroenschil. 

Vul de aardappel met de puree, lepel er wortel op en werk af met quorn en een takje groen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.