Gevuld varkenshaasje met pasta

4
40
  • 2 varkenshaasjes
  • 200 g spirelli of andere korte pasta
  • 12 dunne plakjes pancetta
  • 250 g buffelmozzarella, in plakken
  • 4 blaadjes salie
  • 150 g kerstomaten
  • 8 blaadjes basilicum
  • 12 zwarte olijven, ontpit
  • 2 el pijnboompitten
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. Snijd de mozarella in plakjes.

Snijd de varkenshaasjes open tot een grote lap en kruid ze met peper en zout. Verdeel er de mozzarella, zongedroogde tomaatjes en salie over en vouw toe. Omwikkel met de pancetta en maak vast met keukentouw.

Kook de pasta gaar en giet af. Spoel met koud water en laat afkoelen.

Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in vieren. Snijd de olijven in plakjes. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en laat afkoelen. Spoel en snipper het basilicum. Meng alles met de pasta en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.

Bestrijk het vlees rondom met olie. Leg de varkenshaasjes in een aluminium bakje op de barbecue en bak ze gaar in ongeveer 20 minuten. Draai geregeld om.

Serveer met de pastasalade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.