Gevuld varkenshaasje in brickdeeg

4

Voor de saus

  • 2,5 dl bruine fond
  • 1 sjalot
  • 1 glas rode wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje (laurier, tijm en rozemarijn)
  • bindmiddel voor bruine saus
Lekker met ratatouille en aardappelgratin.

Maak de champignons en de sjalot fijn in de keukenrobot. 

Stoof de mix aan in een nootje boter, laat afkoelen en vermeng met 1 koffielepel gehakte citroenmelisse.

Snijd het varkenshaasje open, vul het met de farce en steek alles vast met houten prikkers.  Verdeel het varkenshaasje in vier porties die u kruidt met peper en zout. Leg elke portie op een groot vel brickdeeg.  Rol mooi op, bestrijk het hele pakketje met gesmolten boter en druk de randen goed aan. 

Leg de brickpakketjes op de met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 5 à 8 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Doe de rode wijn met de sjalotsnippers, de knoflook en het kruidentuiltje in een pannetje. Laat inkoken tot bijna al de vloeistof verdampt is. Schenk er de bruine fond bij en laat 5 minuten zacht koken. Zeef.  Bind de saus met bindmiddel en kruid ze naar smaak met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.