Gevuld konijn met kaas

Claudia Allemeersch
4
45
  • 4 filets van konijn
  • 200 g blauwgeaderde kaas
  • 1 tomaat
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 4 takjes basilicum
  • gemengde sla naar keuze
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper en zout
  • klontje boter van 40 g

Snijd de konijnfilets open en leg daarop een sneetje kaas. Gebruik de helft van de kaas en versnijd de rest in kleine kubusjes.

Ontvel en ontpit de tomaat en snijd in schijfjes. Leg telkens een schijfje op de kaas. Schik hierop een drietal blaadjes basilicum. Kruid af met peper en zout.

Maak de slasoorten schoon en droog ze goed.

Rol de konijnfilets vast op en rol aan de buitenkant nog een laagje gerookt spek. Maak het rolletje vast met een prikker.

Laat de boter hazelnootbruin komen en bak de konijnrolletjes krokant aan gedurende 2 minuten. Schik ze daarna in een ovenschotel en bak ze voort aan: 20 minuten op 180 °C.

Maak een vinaigrette: meng de olijfolie met de balsamicoazijn, voeg peper en zout toe. Snijd de lente-ui fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout.

Serveer: maak een bodem van gemengde sla. Bedruppel met de vinaigrette. Strooi wat blauwekaaskubusjes over de salade en werk af met de rolletjes konijn, al dan niet in schijfjes gesneden.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.