Gevlochten pizzabrood met vulling van salami, zongedroogde tomaten, groene asperges en mozzarella

Varia
4

Je kan de vulling aanpassen naar eigen smaak.

Pizzadeeg:

  • 250 g pizzabloem (tipo 00)
  • 150 ml lauw water
  • 1/2 el olijfolie
  • 1/2 kl zout
  • 5 g gedroogde gist

Vulling:

  • 100 g courgette
  • 1 bolletje mozzarella
  • 50 g zongedroogde tomaatjes
  • 150 g kerstomaten
  • ½ bosje basilicum
  • 100 g salami
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • enkele blaadjes oregano en rozemarijn

Maak eerst het pizzadeeg of gebruik kant-en-klaar pizzadeeg. Meng de bloem met de olijfolie, lauw water, gist en zout tot een soepel deeg. Laat 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige vorm van ongeveer 30cm . Verwarm de oven voor op 200°C. Maak insnijdingen van 1 cm met een scherp mes aan beide kanten tot ongeveer 10 cm. Zo blijft er een middenstuk over van 10 cm.

Leg hierop afwisselend plakjes courgette, plukjes mozzarella, salami, gehalveerde kerstomaat en stukjes zongedroogde tomaat. Strooi er Parmezaanse kaas, rozemarijn en oreganoblaadjes over. Vouw de tegenover elkaar liggende reepjes deeg dicht, zodat je een vlecht bekomt met het deeg.

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 minuten of tot het deeg mooi goudbruin ziet.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief