Gestoomde pollak met spinazie, mousseline met duvel

4
Pollak kan in elke bereiding kabeljauw vervangen. Doordat het visvlees stevig is, blijft hij in ovenbereidingen mooi heel. Het visvlees is mager en wit. Het vel is zeer donker en wordt meestal niet opgegeten.

Spoel de stukken vis en dep ze droog, verwijder de laatste graatjes.

Kook de aardappelen gaar in ruim gezouten water, prak ze fijn met de melk en 40 g boter. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.

Spoel de spinazieblaadjes in ruim water en stoof ze in een klontje boter met een snuif zout.

Klop intussen de eierdooiers op met een scheut Duvel, zorg ervoor dat het schuim stevig en warm is. Smelt de resterende boter en roer onder het dooierschuim, breng op smaak met peper en zout.

Stoom de pollakfilets een kleine 10-tal minuten in een stoomoven of –mandje.

Schik de vis op ruime borden en nappeer met de saus, lepel er wat aardappelpuree en spinazie bij .

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.