Gestoomde hondshaai met tomaat, mozzarella en kappertjes

4
  • 1 hondshaai
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/4 stengel bleekselder
  • 20 gr olijfolie
  • 100 gr maisolie
  • 4 takjes basilicum
  • 1 citroen

Snijd de hondshaai in gelijke moten, spoel met water, droog af en kruid met peper en zout. Stoom 6min. in stoompot of steamer (alternatief: koken in gezouten water gedurende 3 minuten). Werk af met citroensap.

Kerf de kerstomaatjes in, laat gedurende 10 sec. koken in gezouten water en haal het vel eraf. 

Laat de mozzarella uitlekken en houd de lekjus. Snijd de kaas in plakjes naar gewenste vorm.

Meng voor de marinade 80 gram lekjus van de mozzarella, 20gram olijfolie, 1 theelepel fijn gesneden kappertjes, ¼ fijngesneden bleekselder, peper en zout.

De rest van de kappertjes verwarmen in maisolie en laten krokant poffen.

Lepel marinade in diep bordje, vis in het midden, mozzarella erboven op met de kerstomaatjes, afwerken met basilicum en gepofte kappertjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.