Gestoomde hondshaai met tomaat, mozzarella en kappertjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 20

Ingrediënten

  • 1 hondshaai
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/4 stengel bleekselder
  • 20 gr olijfolie
  • 100 gr maisolie
  • 4 takjes basilicum
  • 1 citroen

Recept

Snijd de hondshaai in gelijke moten, spoel met water, droog af en kruid met peper en zout. Stoom 6min. in stoompot of steamer (alternatief: koken in gezouten water gedurende 3 minuten). Werk af met citroensap.

Kerf de kerstomaatjes in, laat gedurende 10 sec. koken in gezouten water en haal het vel eraf. 

Laat de mozzarella uitlekken en houd de lekjus. Snijd de kaas in plakjes naar gewenste vorm.

Meng voor de marinade 80 gram lekjus van de mozzarella, 20gram olijfolie, 1 theelepel fijn gesneden kappertjes, ¼ fijngesneden bleekselder, peper en zout.

De rest van de kappertjes verwarmen in maisolie en laten krokant poffen.

Lepel marinade in diep bordje, vis in het midden, mozzarella erboven op met de kerstomaatjes, afwerken met basilicum en gepofte kappertjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.