Gesmoorde ui met aardappelmousseline en kwartelei

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 100 g aardappelpuree
  • rode uien
  • 12 kwarteleieren
  • 60 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • enkele takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Recept

Snij de gepelde uien doormidden in de lengte. Doe ze in een pannetje waarin ze net kunnen, overgiet met de wijn, de helft van de boter, suiker en specerijen. Voeg water toe tot ze net onder staan. Smoor de uien op zacht vuur en laat afkoelen in de jus.

Maak de binnenste lamellen voorzichtig los. Vul er per persoon 3 uien met warme aardappelmousseline.

Bak de kwarteleitjes in de resterende boter en kruid met peper en zout.

Brand de randen van de ui kort toe met een gasbrander. Schik er de eitjes op en garneer met een takje groen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.