Gesmoorde griet in blonde Brugse Zot met oesterzwam

Hoofdgerecht
Gerechten met bier
4
  • 1 kg grietfilet zonder vel
  • 60 g boter
  • 100 g dunne ringen prei
  • 100 g dunne plakjes jonge ui
  • 50 g fijn gesneden witte selder
  • 50 g gehakte rode ui
  • 250 g linguini
  • ½ theelepel tomatenpuree
  • 1 fles blonde Brugse Zot
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 takje tijm
  • 50 ml room
  • 100 g oesterzwam
Serveer met linguini.

Verwarm de oven voor op 220°C.  Smelt in een braadpan 30 g boter en stoof er de groentjes in aan. Voeg na 3 minuten de tomatenpuree samen met het bier en de kippenbouillon toe.

Kruid de vis en leg op de groenten. Voeg tijm toe, dek af en plaats 10 min in de oven.

Giet na het garen in de oven, de jus in een kookpot en laat inkoken tot de helft. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout.

Werk de saus af met gebakken reepjes oesterzwam.

 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief