Geroosterde zeewolf met asperges en zeekraal

4
  • 4 x 200 g zeewolffilet
  • 2 lepels olijfolie
  • enkele tijmtakjes
  • 120 g schoongemaakte zeekraal
  • 16 witte asperges
  • 2 eidooiers
  • 110 g boter
  • citroensap (beter nog limoensap)
  • peper en zout
Zeewolffilets zijn meestal niet dikker dan 4 à 5 cm en dan volstaan enkele minuten roosteren aan beide zijden. Als je de vis grilt op de barbecue zorg er dan voor dat de barbecue goed op temperatuur is vooraleer je begint te grillen.

Schil de asperges en kook ze al dente in gezouten water. Houd ze warm.

Laat de zeekraal een half uurtje ontzouten in ruim koud water.

Spoel en kook in ruim kokend water. Voeg zeker geen zout toe (zeekraal is zout) en gebruik voldoende water.

Klop de dooiers op met een scheut citroensap, laat intussen de boter smelten op laag vuur, roer zoals bij de bereiding van mayonaise de gesmolten boter door de opgeklopte eidooiers, breng op smaak met peper en zout.

Verhit een grillpan, haal de stukken zeewolf door olie, kruid met zout en peper en rooster op matig warme grill. Strooi er op het einde enkele tijmtakjes over.

Schik de asperges op een warm bord, strooi er de zeekraal langs, schik de vis op de asperges en nappeer de saus rondom het gerecht.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.