Geroosterde zeewolf met asperges en zeekraal

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 50

Ingrediënten

  • 4 x 200 g zeewolffilet
  • 2 lepels olijfolie
  • enkele tijmtakjes
  • 120 g schoongemaakte zeekraal
  • 16 witte asperges
  • 2 eidooiers
  • 110 g boter
  • citroensap (beter nog limoensap)
  • peper en zout

Zeewolffilets zijn meestal niet dikker dan 4 à 5 cm en dan volstaan enkele minuten roosteren aan beide zijden. Als je de vis grilt op de barbecue zorg er dan voor dat de barbecue goed op temperatuur is vooraleer je begint te grillen.

Recept

Schil de asperges en kook ze al dente in gezouten water. Houd ze warm.

Laat de zeekraal een half uurtje ontzouten in ruim koud water.

Spoel en kook in ruim kokend water. Voeg zeker geen zout toe (zeekraal is zout) en gebruik voldoende water.

Klop de dooiers op met een scheut citroensap, laat intussen de boter smelten op laag vuur, roer zoals bij de bereiding van mayonaise de gesmolten boter door de opgeklopte eidooiers, breng op smaak met peper en zout.

Verhit een grillpan, haal de stukken zeewolf door olie, kruid met zout en peper en rooster op matig warme grill. Strooi er op het einde enkele tijmtakjes over.

Schik de asperges op een warm bord, strooi er de zeekraal langs, schik de vis op de asperges en nappeer de saus rondom het gerecht.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.