Geroosterde tomaten

Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(5) 15

Ingrediënten

  • 8 tomaten
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 60 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse tijm
  • zeezout
  • zwarte peper

Recept

Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze horizontaal doormidden. Bestrooi de snijkant met zeezout en zwarte peper.

Pluk de knoflookteentjes en stamp ze fijn in een vijzel.

Verwarm de olijfolie in een pannetje, voeg het fijngestampte knoflook toe en laat 1 tot 2 minuten zachtjes fruiten tot het knoflook net bruin begint te worden.

Neem de pan van het vuur en giet de knoflookolie in een kommetje. Strijk de zijkant van het barbecuerooster in met wat knoflookolie.

Leg er de halve tomaten op met het snijvlak naar beneden.

Laat ze 3 tot 5 minuten roosteren op een niet te hevige gloed tot ze bruin beginnen te worden.

Draai ze na 2 minuten roostertijd een kwartslag zodat ze een decoratief ruitjespatroon krijgen.

Draai de tomaten met een knijper ondersteboven en strijk de geroosterde zijde in met de knoflookolie.

Laat ze nogmaals 3 tot 5 minuten roosteren tot de ronde onderkant bruin is.

Schik de geroosterde tomaten op een schaal en bestrooi ze met de gemalen kaas en de verkruimelde tijm.

Dien meteen op met bruinbrood of couscous.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.