Geroosterde lamskoteletjes met pittige boter

4
  • 8 lamskoteletjes
  • 1 verse Spaanse peper
  • 1 theelepel chili flakes (of naar smaak)
  • 250 g ongezouten roomboter
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (pimentòn)
  • snuifje grof zeezout

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.

Rooster de Spaanse peper in de vlam van je gasfornuis (of gebruik een brandertje) tot hij zwartgeblakerd is. Doe hem in een plastic zak en sluit goed af. Haal de Spaanse peper na goed 10 minuten uit de zak en verwijder het vel. Snijd doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de gepelde peper heel fijn.

Meng de versneden peper, de chili flakes en de gerookte paprikapoeder door de zachte roomboter en breng op smaak met grof zeezout.

Leg een stuk huishoudfolie op het werkblad en leg hierop de roomboter. Rol met behulp van de huishoudfolie tot een mooie rol. Laat de boter in de koelkast hard worden en snijd voor het serveren in plakjes.

Rooster de lamskoteletjes. Leg er voor het serveren er een plakje boter op.

Lekker met een fris slaatje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.