Geroosterde aardappeltjes met eend en pompelmoes

4
(20) 15
  • 16 kleine vastkokende aardappelen
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2 roze pompelmoezen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 venkel (400 g)
  • 2 eendenfilets
  • 1 dl sinaasappelsap (vers geperst)
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
     

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de ongeschilde aardappelen in plakjes van 2 cm.
Leg ze, samen met de rozemarijntakjes en de in stukken gesneden venkel (in partjes van 2 cm), in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.
Kruid met peper en zout en zet in de oven gedurende 15 minuten.
Roer regelmatig om.

Schroei de eendenborstfilets kort langs elke kant in een hete antikleefpan en bak ze vervolgens nog 3 minuten langs beide zijden.
Kruid met peper en zout.
Leg de filets in een ovenschaal en besprenkel met het sinaasappelsap en de bouillon.
Snijd de pompelmoezen in partjes en leg die erbij.
Bak 10 minuten in de oven.

Snijd de eendenborstfilets in plakken van 1 cm en verdeel ze over 4 borden. Serveer met de geroosterde aardappeltjes en de venkel.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.