Geroosterde aardappel met pompoen, kaascrème en kastanje

4
  • 6 middelgrote, vastkokende aardappelen
  • 750 g pompoen
  • 2 eieren
  • 50 g boter
  • 150 g oude kaas
  • ½ dl sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • takjes groen

Schrob de aardappelen schoon en kook ze 2/3 gaar in gezouten water. Laat afkoelen en snij in schijfjes van ongeveer 2 cm. Snij de pompoen in gelijke schijfjes van ongeveer 2 cm. Pocheer* in water met een scheut sojasaus tot ½ gaar en laat uitlekken.

Doe de kaas, eieren en boter in een kom en mix in au bain-marie tot ongeveer 80°. Breng op smaak en zeef door. Hou warm.

Strijk de stukjes aardappelen en pompoen in met olie en rooster op een matig warm vuur.

Schik de groenten op warme borden. Lepel er de kaascrème langs en werk af met een takje groen.

*Pocheren is het zachtjes gaar laten worden van een ingrediënt in een hoeveelheid vloeistof onder het kookpunt. Het product is bij het pocheren amper bedekt met vocht en de pocheertijd is relatief kort.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.