Gepofte aardappel in zoutkorst met yoghurt, bieslook, sjalot, chips van aardappel en handgepelde Nieuwpoortse garnalen

Partner

Seppe Nobels

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 5 middelgrote aardappelen
  • ½ kg zeezout
  • 250 gram Nieuwpoortse garnalen
  • 5 eetlepels yoghurt
  • ½ bussel bieslook
  • 1 grote sjalot
  • snuifje fijn zout
  • peper van de molen
  • klaverzuring
  • rode nerfzuring

Recept

Schik 4 aardappelen in een ovenschaal en bedek met grof zeezout. Plaats de ovenschaal gedurende 55 min in een voorverwarmde oven op 165°C.

Pel de Nieuwpoortse garnalen. Snipper de sjalot en bieslook fijn en snijd de resterende aardappel in fijne schijfjes op de mandoline.

Frituur goudbruin in arachideolie op 170°C, laat uitlekken op keukenpapier en besprenkel met fijn zout.

Haal de aardappelen uit de zoutkorst, snijd de hoed van de aardappel en lepel hem leeg. Prak dit fijn met een vork en meng dit met bieslook, sjalot en de yoghurt. Breng op smaak met peper van de molen. Vul de aardappelen terug op met het mengsel.

Schik hierop de handgepelde garnalen en de chips van aardappel en werk af met verschillende soorten zuring.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.