Gepofte aardappel in zoutkorst met yoghurt, bieslook, sjalot, chips van aardappel en handgepelde Nieuwpoortse garnalen

Hoofdgerecht
Seppe Nobels
4
  • 5 middelgrote aardappelen
  • ½ kg zeezout
  • 250 gram Nieuwpoortse garnalen
  • 5 eetlepels yoghurt
  • ½ bussel bieslook
  • 1 grote sjalot
  • snuifje fijn zout
  • peper van de molen
  • klaverzuring
  • rode nerfzuring

Schik 4 aardappelen in een ovenschaal, bedek met grof zeezout, plaats de ovenschaal gedurende 55 min in een voorverwarmde oven op 165°C.

Pel de Nieuwpoortse garnalen, snipper de sjalot en bieslook fijn en snij de resterende aardappel in fijne schijfjes op de mandoline.

Frituur goudbruin in arachideolie op 170°C, laat uitlekken op keukenpapier en besprenkel met fijn zout.

Haal de aardappelen uit de zoutkorst, snij de hoed van de aardappel en lepel hem leeg, prak dit fijn met een vork en meng dit met bieslook, sjalot en de yoghurt. Breng op smaak met peper van de molen. Vul de aardappelen terug op met het mengsel.

Schik hierop de handgepelde garnalen en de chips van aardappel en werk af met verschillende soorten zuring.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief