Gepocheerde varkensham met wortel 'gremolata' salade

4
  • 1 gepekeld hammetje van melkvarken
  • 80 g champignons
  • 110 g wortel in grote stukken gesneden
  • 80 g ui in grote stukken gesneden
  • 80 g groene selder in grote stukken gesneden
  • 110 g prei in grote stukken gesneden
  • kruidentuiltje van 2 takken tijm, 2 laurierblaadjes en peterseliestengels
  • 1 venkelknol
  • 2 kruidnagels
  • 3 jeneverbessen
  • 10 geplette zwarte peperbollen
  • 10 geplette korianderzaadjes
  • arachideolie

garnituur:

  • geraspte wortels
  • geraspte schil van citroen
  • peterselievinaigrette

Leg het hammetje in een hoge kookpot, zet ruim onder water en voeg alle groenten, kruiden en specerijen toe.
Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en dek af met een vel bakpapier.
Laat 2 uur zachtjes pruttelen maar zorg ervoor dat het hammetje steeds onder water staat, voeg water toe indien nodig.
Laat het hammetje in het kookvocht afkoelen.
Haal het hammetje uit het kookvocht en zet een nacht weg in de koelkast.

Snijd fijne plakjes en serveer met een salade van jonge wortels met geraspte schil van citroen en peterselievinaigrette.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.