
Gepocheerde pladijs, tomaten, gazpacho en paprika
Dit lichte, lauwwarme gerecht vormt de perfecte lunch op een zomerse zondag met je familie.
Recept
Verwijder voor de gazpacho de pitjes uit de tomaten en de paprika en snijd ze in stukjes. Schil de komkommer en de sjalot en snijd in stukjes. Meng alle groenten door mekaar met zout, suiker en witte wijnazijn en laat een nachtje trekken in de koelkast. Blend de gemengde groenten en zeef ze tot een fijne gazpacho.
Fileer en ontvel de pladijs. Vul een diepe pan met olie en warm deze op totdat de olie te warm wordt voor je vinger. Dompel de filets onder in de olie. Haal de pan van het vuur en laat 2 à 3 minuten garen.
Recept Vilhjalmur Sigurdarson
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.