Geplette aardappel, gerookte paling en zurkelsaus

4
20
  • 1 grote bloemige aardappel
  • 100 g filets van gerookte paling
  • 1 sjalot
  • een 5-tal zurkelblaadjes
  • 1 kl gehakte peterselie
  • 1 kl gehakte kervel
  • 1 kl gesneden bieslook
  • 50 g boter
  • 1 dl zure room
  • peper
  • zout

Schrob de aardappel schoon en kook gaar in licht gezouten water. Verwijder de schil en prak fijn met de boter, gehakte sjalot, peterselie, kervel en bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Hak de zurkel zeer fijn, roer onder de zure room en kruid met peper en zout.

Snijd de paling in partjes en verwijder indien nodig de laatste graten.

Maak een 'quenelle ' van de aardappelbereiding, schik er de paling op en lepel er de zurkelsaus langs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.