
Gepekelde pladijsfilet, koolrabi, radijs, avocado, vinaigrette, kombu-azijn
Ingrediënten
- 4 dikke pladijsfilets
- ¼ koolrabi
- 8 radijsjes
- witte balsamicoazijn
- olijfolie
- 1 avocado
- sap van 1/4 de citroen
- 100 g zwarte quinoa
- peper en zout
Pekel:
- 50 g zout
- 40 g suiker
- 10 g zachte, fijne piment
- 5 g piment
Vinaigrette
- 10 cl kombu-azijn
- 20 cl olijfolie
Een leuke combinatie tussen zout, zuur en vet met een knipoog naar de Japanse keuken.
Recept
Pekel de pladijsfilets 30 minuten. Spoel ze goed af onder koud water en bewaar in de koelkast.
Snijd de koolrabi en radijsjes in fijne reepjes en marineer ze in witte balsamicoazijn en olijfolie.
Pel de avocado en mix glad in een blender. Voeg citroensap, peper, zout en een scheutje olijfolie toe.
Maak een vinaigrette van kombu-azijn en olijfolie.
Kook de quinoa gaar, dep droog tussen handdoeken en frituur 3 minuten op 170°C.
Snijd de pladijs in fijne plakjes en besprenkel lichtjes met olijfolie.
Recept Broes Tavernier
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.