Gepekelde, gebraden varkensbuik met schorseneren

4
  • 100 g wortelen
  • 100 g ui
  • 2 takken tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml kippenfond
  • peper en zout
  • boter
  • garnituur: gebakken schorseneren met mosterdroom

Voor de pekeling:

  • water
  • zout of pekelzout
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 4 takken tijm

Voorbereiding:

Leg het spek in een grote schaal en zet onder met water.
Voeg het zout en de specerijen toe.
Laat 2 dagen pekelen in de koelkast.
Haal het spek uit de pekel en spoel onder koud stromend water.
Leg het spek op een doek en laat 1 dag drogen in de koelkast.

Bereiding:

Kruid het spek met peper en een weinig zout.
Verhit boter in een pan en kleur het spek in de bruisende boter.
Haal het spek uit de pan.

Reinig de groenten en snijd ze in grove stukken.
Bak de groenten in dezelfde pan met tijm en laurierblad.
Bevochtig de groenten met de fond en leg het spek opnieuw in de pan.
Plaats het spek met de groenten 2 uur in een voorverwarmde oven van 120°C.
Haal het spek uit de oven en uit de pan en laat rusten.
Snijd het spek in stukken.
Warm eventueel het spek terug op.

Serveer met de gebakken schorseneren met mosterdroom.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.