Gepekelde en gemarineerde pladijs met komkommer

4
  • 1 pladijs, gefileerd
  • 100 g zout
  • 100 g suiker
  • 50 g gedroogde algen
  • 1 limoen
  • 1 komkommer
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 2 dl olijfolie
  • 1 dl mayonaise
  • 25 g fijngehakte dille
  • 25 g haringeitjes
  • peper en zout

Leg de pladijsfilets in een mengeling van zout, suiker en algen in de koelkast.
Spoel na één uur af en versnijd de pladijsfilets in plakjes.
Rasp wat zeste van limoen over de plakjes en werk af met een eetlepel olijfolie.

Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de komkommer en marineer in wat witte wijnazijn en olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Meng de mayonaise met de dille.

Schik plakjes gepekelde pladijs in het bord zoals op de foto.
Werk af met de komkommerbolletjes, dillemayonasie en haringeitjes.
Versier met enkele dillepluksels.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.