Gepekelde en gemarineerde pladijs met komkommer

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

65

Ingrediënten

  • 1 pladijs, gefileerd
  • 100 g zout
  • 100 g suiker
  • 50 g gedroogde algen
  • 1 limoen
  • 1 komkommer
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 2 dl olijfolie
  • 1 dl mayonaise
  • 25 g fijngehakte dille
  • 25 g haringeitjes
  • peper en zout

Recept

Leg de pladijsfilets in een mengeling van zout, suiker en algen in de koelkast. Spoel na één uur af en versnijd de pladijsfilets in plakjes.

Rasp wat zeste van limoen over de plakjes en werk af met een eetlepel olijfolie.

Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de komkommer en marineer in wat witte wijnazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.

Meng de mayonaise met de dille.

Schik plakjes gepekelde pladijs in het bord zoals op de foto.

Werk af met de komkommerbolletjes, dillemayonasie en haringeitjes. Versier met enkele dillepluksels.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.