
Ingrediënten
saus
- 1 sjalot, fijngesneden
- boter
- 1 el rietsuiker
- 50 ml appelazijn
- 100 ml witte wijn
- 50 ml zure room
- 150 g zoute boter, in stukjes
- 1 citroen
- zout
- tartaarsaus
steenbolk
- 4 steenbolkfilets
- bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- panko (Japans broodkruim, eventueel te vervangen door paneermeel)
- zonnebloempitolie
Recept
saus
Stoof de sjalot in wat boter. Voeg appelazijn, witte wijn en rietsuiker toe. Laat inkoken tot de sjalot glazig is. Voeg de zure room toe en warm op, haal daarna van het vuur en voeg de boterblokjes toe. Voeg ten slotte 4 eetlepels tartaarsaus toe en breng op smaak met citroensap en zout.
Gepaneerde steenbolk
Paneer de steenbolkfilets. Haal de vis eerst door de bloem. Wentel hem vervolgens door het ei en door de panko of het paneermeel.
Verwarm zonnebloempitolie in een pan tot de olie goed warm is. Bak de vis vervolgens zo’n 3 tot 4 minuten langs elke kant tot deze goudbruin ziet. Breng op smaak met citroensap en zout.
Schik de vis op een bord of in een kommetje en lepel er wat tartaarsaus over.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.