Gepaneerde kalfsfilets met citroensaus

4
20
  • 600 g kalfsfilet (liefst uit de kalfshaas)
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eieren
  • 30 g broodkruim
  • 15 g parmezaanse kaas
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • 20 g boter
  • 2 dl olijfolie
  • sap van 2 citroenen
  • 1 citroen
  • (eventueel) 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 100 g gemengde salade
  • 200 g spaghetti
  • versgemalen peper en grof zout
     

Snij het kalfsvlees in 8 gelijke plakjes en sla ze plat met de deegrol tussen twee vellen keukenpapier.

Klop de eieren los. Meng voor het paneermeel het broodkruim met de provençaalse kruiden en de kaas. Haal de kalfsfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en dan door het gekruide paneermeel.

Bak de kalfsfilets op een matig warm vuur in de boter.

Verwarm 1dl olie in een pannetje en pers er de helft van het citroensap in (voeg eventueel balsamicoazijn toe). Breng op smaak met zout en peper. Snij de citroen in 8 plakjes en bak ze zonder vetstof in een pan.

Kook de spaghetti al dente in gezouten water. Giet af en werk af met een scheut olijfolie.

Maak de salade aan met peper, zout, resterend citroensap.

Schik de kalfsfilets op warme borden. Lepel de saus erlangs, garneer met de gebakken citroen en serveer met het slaatje en de pasta.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.