Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 15 cl blond bier van hoge gisting (bv. Brugse Tripel, Watou Tripel, Ename)
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 groene selder
- 150 g gekookte ham
- 200 g Brugge Oud
- 15 cl room
- cayennepeper en zout
Recept
De groenten fijn snijden en stoven in de boter.
De kippenbouillon en het bier eraan toevoegen en +/- 30 minuten laten koken. Kruiden met cayennepeper en zout.
De ham en de Brugge Oud in kleine blokjes snijden en in een soepterrine doen samen met de room.
De kokende bouillon eraan toevoegen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.