Gentse kippensoep met Brugge Oud en ham

4
(20) 40
  • 1 liter kippenbouillon
  • 15 cl blond bier van hoge gisting (bv. Brugse Tripel, Watou Tripel, Ename)
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 groene selder
  • 150 g gekookte ham
  • 200 g Brugge Oud
  • 15 cl room
  • cayennepeper en zout

De groenten fijn snijden en stoven in de boter.
De kippenbouillon en het bier eraan toevoegen en +/- 30 minuten laten koken.
Kruiden met cayennepeper en zout.

De ham en de Brugge Oud in kleine blokjes snijden en in een soepterrine doen samen met de room.
De kokende bouillon eraan toevoegen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.