Gemarineerde zeewolf met venkel, tomaat en zure room
Ingrediënten
- 1 filet van zeewolf
- 3 tomaten
- 2 stuks venkel
- olijfolie
- citroensap
- 100 g zure room
- 1 stuk zuurdesembrood
- kleine zuringblaadjes
- peper en zout
- look
- suiker
- maïsolie
Recept
Zeewolf
Kruid de filet met peper en grof zout. Plaats er enkele schijfjes tomaat op en overgiet met olijfolie. Laat 12 uur marineren in de koeling.
Tomaten
Pel en ontpit twee tomaten en snijd ze in partjes. Konfijt ze 2 uur in de oven op 90°C met peper, zout, olijfolie, look en een beetje suiker. Maak met de partjes rolletjes met de zuring binnenin.
Zure room
Kruid de zure room met peper en zout.
Zuurdesembrood
Snijs het zuurdesembrood in kleine stukjes. Frituur ze in maïsolie tot krokant en bruin. Laat de olie uitlekken, mix het brood tot fijn poeder.
Venkel
Snijd de venkel in fijne plakjes en marineer met olijfolie, peper, zout en citroensap.
Bordschikking
Snijd de vis in fijne plakjes. Schik op het bord. Plaats daartussen de gemarineerde venkel. Spuit puntjes van de zure room, met daarnaast de rolletjes van gekonfijte tomaat. Versier met wat poeder van zuurdesembrood en zuringblaadjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.