Gemarineerde zeewolf met venkel, tomaat en zure room

4

Zeewolf

Kruid de filet met peper en grof zout. Plaats er enkele schijfjes tomaat op en overgiet met olijfolie. Laat 12 uur marineren in de koeling.

Tomaten

Pel en ontpit twee tomaten en snijd ze in partjes. Konfijt ze 2 uur in de oven op 90°C met peper, zout, olijfolie, look en een beetje suiker. Maak met de partjes rolletjes met de zuring binnenin.

Zure room

Kruid de zure room met peper en zout.

Zuurdesembrood

Snijs het zuurdesembrood in kleine stukjes. Frituur ze in maïsolie tot krokant en bruin. Laat de olie uitlekken, mix het brood tot fijn poeder.

Venkel

Snijd de venkel in fijne plakjes en marineer met olijfolie, peper, zout en citroensap.

Bordschikking

Snijd de vis in fijne plakjes. Schik op het bord. Plaats daartussen de gemarineerde venkel. Spuit puntjes van de zure room, met daarnaast de rolletjes van gekonfijte tomaat. Versier met wat poeder van zuurdesembrood en zuringblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.