Gemarineerde zalmmoot met honing en appel

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

  • 4 Atlantische zalmmoten van 200g
  • 2 grote appels (bv. Jonagold of Jonagored)
  • 50 g honing
  • 0,5 dl wijnazijn
  • 0,5 dl olijfolie extra vierge
  • 8 blaadjes munt
  • een snuifje kaneel
  • 75 g boter
  • peper en zout

Recept

Een marinade bereiden met de olijfolie, de wijnazijn, de honing, peper en zout. 

De zalmmoten in een beboterde magnetronschaal schikken en overgieten met de marinade. Afdekken en zes minuten garen bij 850W (of acht minuten bij 750W).

De appels schillen en het klokhuis uitsteken. De appels in plakjes snijden, bestuiven met kaneel, instrijken met honing en wat gesmolten boter.

Een bakplaat beboteren, de appelschijfjes erop leggen en lichtjes kleuren onder de ovengrill. In het midden van warme borden een kransje appelplakjes schikken. Hierop de zalmmoten leggen met een lepeltje marinade eromheen.

Versieren met enkele blaadjes munt en serveren met aardappelpuree of duchesse-aardappelen. Werk af met rode ui en dille.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.