Gemarineerde zalmmoot met honing en appel

4
  • 4 Atlantische zalmmoten van 200g
  • 2 grote appels (bv. Jonagold of Jonagored)
  • 50 g honing
  • 0,5 dl wijnazijn
  • 0,5 dl olijfolie extra vierge
  • 8 blaadjes munt
  • een snuifje kaneel
  • 75 g boter
  • peper en zout

Een marinade bereiden met de olijfolie, de wijnazijn, de honing, peper en zout. De zalmmoten in een beboterde magnetronschaal schikken en overgieten met de marinade. Afdekken en zes minuten garen bij 850W (of acht minuten bij 750W).

De appels schillen en het klokhuis uitsteken. De appels in plakjes snijden, bestuiven met kaneel, instrijken met honing en wat gesmolten boter.

Een bakplaat beboteren, de appelschijfjes erop leggen en lichtjes kleuren onder de ovengrill. In het midden van warme borden een kransje appelplakjes schikken. Hierop de zalmmoten leggen met een lepeltje marinade eromheen.

Versieren met enkele blaadjes munt en serveren met aardappelpuree of duchesse-aardappelen. Werk af met rode ui en dille.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.